В Хасково е подаден сигнал за купуване на гласове

OFFNews 05 ноември 2016 в 16:09 4484 0

В Хасково е подаден сигнал за купуване на гласове

Снимка БГНЕС, архив

Районната прокуратура в Свиленград е започнала проверка на сигнал за купуване на гласове, съобщи БНР. Сигналът е изпратен от политическа партия в Районната избирателна комисия в Хасково, както и в полицията. В сигнала се твърди, че жена е раздавала по 30 лева, за да се гласува за определен кандидат на изборите за президент в неделя.

Над 13 хиляди полицаи ще охраняват изборният ден в цялата страна. От полицията припомнят, че хората, които са с невалидни или без лични документи, могат да получат удостоверение в поделенията на полицията, с което да упражнят правото си на вот. Оперативни щабове, които ще координират работата на униформените са сформирани във всички областни дирекции на полицията в страната.

През целият изборен ден в неделя от 7 до 21 часа, когато приключва максимално допустимото по закон време за гласуване, полицейските служители в цялата страна ще осигуряват охрана на секционните и районните избирателни комисии. След приключването на гласуването в 20 часа при условие, че има граждани, които желаят да гласуват, до 21 часа служителите участват в транспортирането на изборните материали до съответните районни избирателни комисии.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!