Разговори за коалиция ще има следващата седмица

OFFNews 27 март 2017 в 15:40 3763 1

Разговори за коалиция ще има следващата седмица

Очаква се разговорите за съставяне на коалиция да започнат следващата седмица. Това стана ясно след заседанието на Изпълнителната комисия на ГЕРБ в разширен състав, което се проведе днес.

Официално от ГЕРБ обясниха, че преди да започнат разговорите, трябва да са ясни и окончателните резултати от изборите.

Още снощи лидерът на партията Бойко Борисов обяви, че събира в понеделник ръководството на формацията, за да обсъдят бъдещите си действия, припомня БНТ. Той обаче направи уговорката, че все пак трябва да станат ясни окончателните резултати от предсрочния парламентарен вот, които ще определят участниците в 44-то Народно събрание. В зависимост от тях ГЕРБ ще реши и кои да са евентуалните му партньори в управлението.

Когато сме готови, ще ви кажем и изявлението ще е от нашия лидер, каза след заседанието на Изпълнителната комисия Владислав Горанов. Той добави, че все още няма готови решения.

Когато сме готови, ще ви кажем и изявлението ще е от нашия лидер. Когато сме готови, ще го научите, каза Горанов.

Утре лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заминава на конгрес на ЕНП в Малта.

На въпрос дали от партията ще се опитат да убедят тези, които заради преференции са изместили водачи на листи на ГЕРБ в някои места, Томислав Дончев коментира, че това би било против правилата на демокрацията.

На заседанието не са били обсъждани преференциите, които изместиха Цецка Цачева и Цветан Цветанов. Дончев все пак коментира, че не би било демократично спечелилите с преференция да се убеждават спечелилите да се откажат от депутатското място.

След заседанието на Изпълнителната комисия Бойко Борисов предпочете да не говори пред медиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови