Опашка в Чорлу от попълващи декларации за гласуване

OFFNews 02 април 2023 в 10:02 1431 0

Урна за гласуване

Снимка БТА архив

Изборите в Турция започнаха спокойно

Опашка от хора, които не са подали заявления за гласуване и сега попълват декларации, за да участват в парламентарните избори, се е образувала в турския град Чорлу. 

Във всяка от 9. секции в града има машина за гласуване, съобщи бТВ. Към момента няма проблеми с устройствата. 

Вотът в южната ни съседка протича спокойно. 

В столицата Анкара са разкрити три избирателни секции – в посолството ни, както и в районите с български изселници Пурсаклар и Синджан, информира БТА. 

В град Бурса избирателните секции бяха отворени навреме, но в една от тях в училище „Гьорюкле Хазинедароглу“ няма достатъчно членове на СИК. Секционната избирателна комисия се състои само от четирима души и е подадена молба до ЦИК за изпращането на още един служител, съобщи Танер Бурса, участващ в организацията на изборите.

Избирателните секции в третия по големина в Турция град Измир бяха отворени навреме, посочиха пред БТА от посолството на България в Турция.

В Измир до 7 март са подадени 5045 заявления за гласуване, уточни председателят за Измир на Дружеството за култура и сътрудничество на балкански изселници (Бал-Гьоч) Абдурахим Нурсой. 

В окръга са разкрити 22 секции, 18 от които в град Измир и четири секции в градовете Айдън, Ушак, Фетхие, Мармарис, посочи Нурсой.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови