Николай Ненчев: Румен Радев готви прокремълско управление на България

OFFNews 24 юни 2021 в 11:34 5836 0

Лидерите на Национално обединение на десницата продължават своите срещи с избиратели в цялата страна. Днес и в следващите няколко дни Николай Ненчев, съпредседател на Национално обединение на десницата и председател на БЗНС, има срещи с местните структури в област Бургас.

„Румен Радев готви прокремълско управление на България! В бъдещия коалиционен кабинет, съставен с мандата на Слави Трифонов, ще влязат ДБ, ДПС и Мая Манолова, която предложи Пеевски. Министри в кабинета ще има и ДПС под прикритие. При такъв сценарий най-вероятно на по-късен етап, под натиск от месните структури и актива на ДСБ, Ат. Атанасов ще бъде принуден на напусне коалицията ДБ. Но ще е вече късно! Това ще обезсмисли всички постижения на прехода в България. 

Истина е, че не успяхме да изградим модерна демокрация. Олигархичният модел засегна всички управления. Отвратителни практики, свързани със задкулисието, избуяха още в зората на демокрацията. Станаха още по-нагли по времето на Тройната коалиция, а когато мнозинството, подкрепящо кабинета „Орешарски”, избра Делян Пеевски за шеф на ДАНС, общественото недоволство изригна и всички демократи излязохме на улицата. ГЕРБ се оказа зависим от олигархичното задкулисие, особено когато парламентарното мнозинство зависеше от така наречените „Обединени патриоти“.

Коренът на олигархичния модел винаги е бил един и същ - неразградените структури на някогашния тоталитарен режим. Неговата силова и икономическа номенклатура успя да оцелее и да присвои огромен обществен ресурс. Два фактора обаче движеха страната напред. Нежеланието на демократичната общност да сътрудничи публично с метастазите на БКП и поне формалният консенсус около западната ориентация на страната ни. Днес и двата фактора са обезличени. Лидерите на ДБ, влезли в непримирима битка с ГЕРБ, ще позволят на най-изявените противници на демокрацията и на западната ориентация на България да нанесат непоправими щети!“, каза Николай Ненчев на среща с местни структури в Несебър.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Ивелин Михайлов: Запознах се с Николай Марков 3 месеца преди изборите