Мая Манолова: Изборът сега е между партиите, които искат мирни преговори или война до победен край

"Партиите, които подкрепят водене на война до победен край, дали са готови да изпратят своите синове?"

OFFNews 24 септември 2022 в 16:40 2718 4

Мая Манолова

Снимка izpravise.bg

Мая Манолова

"Изправи се България" стои категорично зад мира и провеждането на мирни преговори за разрешаване на конфликта Русия-Украйна, заяви лидерът на формацията Мая Манолова в интервю за Bulgaria ON AIR.

"Това, което се случва, е пътят към глобална катастрофа. Разширяването на войната ще води след себе си още смърт, разрушения, нестабилност в световен план. Това не е необходимо на никоя страна", заяви лидерът на "Изправи се България".

"Аз искам да видят - партиите, които подкрепят водене на война до победен край - дали са готови да изпратят своите синове" – каза още Манолова.

Тя призова служебното правителство да излезе с позиция, както и всички партии, "за да знаят хората какво избират".

Манолова заяви още, че ще настоява за въвеждането на "данък богатство" за хората с над 200 000 лв. годишни доходи.

Кампанията "Не плащай" на "Изправи се, България!" е не, че хората просто не искат, а не могат да плащат 60% по-скъпо парно, дърва, спекулативните цени на бензин и дизел, метанът е 6 лв. Единственият начин да бъдат чути е чрез натиск. Институциите трябва да създадат регулации, достатъчно компенсации, за да защитят гражданите, каза Манолова.

По думите ѝ в момента работещите бедни плащат бензина на тези с джиповете. Изчисленията на партията ѝ показват, че през месеците юни, юли и август над 580 млн. лв. повече са платени за руски газ.

"Четворната коалиция даде на големите бензиностанции тези компенсации, които ги прибират спекулативно. Поредното преизчисление на пенсиите, което прави четворната коалиция, е третата поред измама на властта по отношение на пенсионерите - минимално увеличение ще получат 1/3 от пенсионерите. Хората с увреждания и с пенсията за инвалидност ще си останат с минималните пари. Това е геноцид над най-бедните", коментира Манолова.

Лидерът на "Изправи се, България!" заяви също, че предвижда създаването на комисия по ревизията.

"Ще извадим на таблото на позора всички фирми, които изкараха стотици милиони от спекулативни сделки с ток, препродаваха руски газ с огромна надценка, които печелеха търговете за дървесина последните 8 месеца, замесени са интереси на всички големи партии, управлявали досега", добави Манолова.

Парламентарни избори 2022 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2910

4

ivenco

25.09 2022 в 07:20

Само така Маяма. Цепи лявото и никой от вас русофилистици да не влезе в Парламента ;))

10297

3

AntiZ

25.09 2022 в 02:51

Няма бивш комунист! Мъжът и как не е обърнал резбата с такъв дзвер до себе си?

6386

2

Zlatko

24.09 2022 в 18:55

М(л)айно!

2099

1

Mateevk

24.09 2022 в 18:47

Мирни преговори ли? А при какви условия, уважаема Мая? При руските условия ли? Твоят популизъм вече мина всякакви граници! Значи жертвите излизат виновни за войната, защото се бранят да не бъдат изядени, а агресорите са принудени да я водят, понеже такава просто им е природата - хищна.