Красимир Вълчев в Шуменския университет: До 2025 г. разходите за висше образование ще стигнат до 1% от БВП

OFFNews Последна промяна на 12 март 2021 в 10:35 662 0

Водачът на листата на ГЕРБ за 30 МИР – Шумен Красимир Вълчев посети Шуменски университет "Епископ Константин Преславски". Там той разговаря с ректора на висшето учебно заведение проф. д.и.н. Георги Колев, деканите на факултети и преподаватели от различни катедри. Срещата се проведе в новия Център за върхови постижения към ШУ. 

"Един от най-важните акценти за развитието на висшето образоване е разширяването на обхвата на техническите специалности и кадри, които да задоволят нуждите на бързо развиващата се индустрия в България“, каза Красимир Вълчев и добави, че Шумен е добър пример за развитието на индустрията и съвсем естествено е университетът да бъде мястото за подготовка на такива кадри.

Просветният министър в третия кабинет на Бойко Борисов припомни вложените над 2,4 млрд. лв. в сектор "Образование" през последните 4 години, както и двойния ръст на учителските възнаграждения. "ГЕРБ поема ангажимент разходите за висше образование да стигнат до 1% от БВП през 2025 г., а средната заплата във ВУЗ ще бъде 2800 лв.", отбеляза водачът на листата.

На срещата присъстваха и кандидатите за народни представители от листата на ПП ГЕРБ Илтер Бейзатов, Димо Георгиев, Димитър Александров, д-р Румен Генов, Роска Петкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Парламентът на живо