Кирил Петков: Ще бъдем гласна опозиция

ДПС са логичен партньор на ГЕРБ, Възраждане могат да бъдат ''златният пръст'' - казва бившият премиер и съпредседател на ПП

OFFNews 03 октомври 2022 в 08:54 3102 11

Кирил Петков

Снимка Продължаваме промяната

Кирил Петков, Продължаваме промяната

"Ние сме в позиция на конструктивна опозиция. Задължително е ГЕРБ да сформира правителство. Няма да се коалираме с ГЕРБ и ДПС, ние сме последователни. Първата политическа сила носи голяма отговорност. Отказваме да преговаряме с ГЕРБ. ГЕРБ имат голям избор, ДПС е логичен коалиционен партньор, например и "златен пръст" от "Възраждане", заяви по БНТ лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Според него при всички тези възможни комбинации "би било безотговорно първата политическа сила да не сформира правителство, не е лесно, но това е отговорността да си победител".

По думите ролята на конструктивна опозиция е важна с цел бдителност. Той поясни, че няма идея какво точно представлява партията на Стефан Янев "Български възход". Няма ясна визия кой и как стои отзад и каква е крайната политика на партията, уточни Петков.

Ще бъдем гласна опозиция. През последните 7-8 месеца инфлацията заля цяла Европа и животът стана много скъп, много хора се разочароваха, те са в малките населени места и решиха да не отидат да гласуват, добави лидерът на "Продължаваме промяната".

Кирил Петков подчерта, че няма да се сливат парламентарни групи, например между ПП и "Демократична България".

"Това не е резултатът, на който се надявахме. Ако ни сложите между дясно и ляво, ние сме точно център", посочи Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

11

pisnamiotmutri

04.10 2022 в 18:03

Наскоро излезе информацията, че ДАНС предупредило Борисов и Радев, че плащането на 3 милиарда за Турски поток ще удари по Украйна. Никоя медия не го отрази, ПП също не го коментираха и това не попречи предизборно на Борисов - надявам се Петков да не говори за подобен тип избирателна гласна опозиция.

-1650

10

ob1

03.10 2022 в 12:19

А, значи имате победа, която не води до нищо?
Правителството на Петков беше свалено не само от грипена. Помощниците на чорапа са лойко, доганя и копейката. Та като спечелили изборите имате тая отговорност да си сформирате правителство заедно. Айде успех с обясненията на необяснимото.

-1650

8

ob1

03.10 2022 в 11:52

сашке, честита ви невероятна победа! Айде сега кажи пред всички като добро момиче каква ти е прогнозата. Спечелихте изборите и ще правите правителство, нали? Понеже ги спечелихте свръхубедително ще ви трябват партньори. Да чуем кои са. Ще трябва да се гушкате с ДПС - ма вие уж се борехте с тях. Ще трябва да се гушкате с копейката - ма те искат навън от ЕС, па вие уж сте евроатлантици. Можете и БСП да се гушкате, ма трябваше да пазите от комунисти. Та?
Толкоз за победата. Светна ли ти що няма коментари от тиквата? Кой викаш е тъпа кратуна?

-1650

5

ob1

03.10 2022 в 10:22

Герберастите сте точно като хиени - досега страх и ръмжене, сега по случайност спечелиха едни избори и добиха смелост. Зъби щяла да избива сашка... малииии, страх :)
Я първо направи правителство, ама гледам тиквата нещо не е много щастлив от резултатите.

-240

3

редовно четящ

03.10 2022 в 09:33

Тролопитеците са окрилени от факта, че хранилката им се запазва, количеството на сипаната помия - също.
 
X

Да помогнем на украинските деца!