Ивайло Мирчев: Във Велико Търново се купуват гласове по 200 лева

OFFNews 10 ноември 2021 в 09:37 2646 2

Ивайло Мирчев от “Демократична България” обяви, че купуването на гласове в района на Велико Търново вече струва средно 200 лв. Това са част от наблюденията в областта, в която съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов се изправи срещу Делян Пеевски за изборите на 14 ноември.

“Във Велико Търново наблюдаваме купуване на гласове. Част от бизнеса във Велико Търново се държи от няколко души, свързани с ГЕРБ и ДПС. Покупката на гласове частично е насочена към работещите във фирмите на бизнесмени от тази орбита. Предлагат се 200 лв. за купуване на глас и офертата е отворена към всички граждани в областта”, каза той в предаването “Въпросите”.

“Трябва да ви кажа - страшно е. Ужасяващо е, когато се види страхът на хората, когато ние кажем: “Вижте битката тук е Христо Иванов срещу Пеевски. “Демократична България” срещу ДПС”. В по-малките места хората се страхуват - Павликени, Полски Тръмбеш, Свищов, защото ние днес сме там, но утре си тръгваме и те остават там с местните дерибеи”, добави той.

Мирчев заяви, че държава е ощетена със стотици милиони левове от концесията на летище “София” и това е причината “Демократична България” да поиска съставянето на комисия в следващото Народно събрание.

“Това е огромно престъпление срещу българските данъкоплатци. Първо ще изнесем нови факти и второ - в Народното събрание ще направим комисия за концесията на летището”, заяви Мирчев, който е кандидат за депутат в Бургас и 24 МИР в София.

“Ние с Христо алармирахме за това още през февруари. Тогава дори имаше хора, които ни се присмиваха, че това е някаква политическа атака към господин Домусчиев. Информацията, която ние проверихме, сочи, че господин Домусчиев стои зад тази концесия”, каза още той.

Мирчев подчерта, че печеливши от процедурата са отново група приближени около бившия премиер Бойко Борисов. Според него отлагането на плащанията по концесията ще ощетят допълнително държавата, тъй като инфлацията ще изяде стойността им.

Ивайло Мирчев смята, че предстои да излизат и нови разкрития, подобни на това и “Автомагистрали”.

“Можем да разкажем и за тунел “Витиня”. Поръчката е за 70 млн. лв. Изпълнителят е четвъртият или петият подизпълнител. Пари потъват в кухи фирми по веригата. Това е показателен пример, който за съжаление работи почти навсякъде. И в свлачищата, и в язовирите”, каза още той.

“Ясни са хората, които прибират парите. Една група котарашка около Бойко Борисов, хора с едни прякори, доста известни. Това не е тайна. Просто схемата е доста добре прикрита. И тъй като няма главен прокурор, няма кой да я разплете, нищо не се прави”, допълни той.

Избори 2021

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови