Христо Иванов и Ивайло Мирчев поканиха Томислав Дончев на дебат за е-управлението

Томислав профука времето за въвеждане на електронно управление и 2 млрд. лева, заяви съпредседателят на ДБ

OFFNews 31 март 2021 в 16:23 2154 0

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов и кандидатът за народен представител Ивайло Мирчев поканиха вицепремиера Томислав Дончев на дебат за електронното управление и дигитализацията.

„Каним Томислав Дончев в Тех парка в петък, в удобен за него час. Там има една ливада, на която когато има събирания на ГЕРБ, бият хора. На същата ливада го каним да дискутираме всички аспекти на електронното управление, на дигитализацията, на това доколко е успешно направеното от ГЕРБ, както и г-н Бойко Борисов, ако иска, също може да дойде“, заяви водачът на листата в Бургас и трети в столичния 24 МИР Ивайло Мирчев в излъчено на живо видео пред Министерския съвет.

Поканата идва като резултат от разговора за икономическите политики в понеделник на в-к „Капитал“, в който вицепремиерът Дончев поиска по-късно да се дебатира в детайли по въпроса за електронното управление и иновациите. Мястото също не е избрано случайно.

Съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов посочи, че край „София тех парк“ се провеждат повече партийни събрания, отколкото да се случват иновации. Изтъкна, че по време на единствения икономически дебат, в който управляващите участваха, Томислав Дончев избегна отговорите за липсващото електронно управление и вместо това предложи да се проведе отделен дебат.

„Всеки път, когато се изправяте на опашки на някое гише, може да казвате по една класическа българска молитва за здравето на Томислав, защото вие се редите там, защото Томислав профука времето за въвеждане на електронно управление и 2 млрд. лева“, заяви съпредседателят на „Демократична България“.

„Призоваваме премиера Борисов да излезе от дупката си и най-накрая в тази кампания да говорим за политики, или както той ги нарича „глупости“. Предлагаме му съдържателен разговор за иновации, инвестициите в технологии и човешки ресурс или по каквато тема си пожелаят за бъдещето на българската икономика“, каза още Иванов.

Той смята, че вчерашните реплики на премиера за физическото състояне на опонентите му е в резултат на изнервяне, защото „сценарият да си мълчат и да се крият беше нарушен“.

„Борисов е изнервен, защото има усещането, че губи почва под краката си. Под обичайната простотия се крие това, че разбира, че се сменя епохата и времето му изтича. Борисов е представител на 90-те години, а пред всички нас се задават нови времена, с нови теми, нови хора и нови изисквания. С нови технологии и изисквания. Трябва да изпратим тази вкаменелост от 90-те години в историята“, заяви още Христо Иванов.

Парламентарни избори 2021

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови