Quantcast

Депутатите на ГЕРБ не знаели, че са в коалиция с ДПС срещу Реформаторския блок

OFFNews Последна промяна на 28 октомври 2015 в 18:58 5335 5

Депутати от ГЕРБ масово твърдяха пред OFFNews, че не знаят за коалицията им с ДПС срещу Реформаторския блок в Доспат. Никой от тях не каза, че осъжда подобно решение.

В родопския град техния кандидат обяви на страницата си, че "в населените места, където нямат кмет от ГЕРБ на балотаж, ще подкрепят кандидатите на ДПС, а за кмет на община ДПС пък ще подкрепя кандидатът на ГЕРБ".

Аргументацията е, че:

"По този начин Движението за права и свободи доказа, че е наистина отговорна политическа сила не само в парламента, но и на местно ниво. ДПС може да работи за проблемите на жителите на община Доспат, но не и реформаторите."

Зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев заяви, че дори да има подобна местна коалиция, то тя не е белег за национална такава.

"Никога не съм им вярвал, вие виждате как преди избори искат да се прилепят към ракета-носител", заяви Велчев по адрес на ДПС.

"В Доспат може и да си решат да го подкрепят някой кандидат например на ДПС, но това изобщо не влиза в нашата национална политика и ние няма да подкрепим ДПС на национално ниво. Това говори, че не сме чак такава партия, за каквато искат да ни изкарат, че сме демократична партия", каза Велчев.

На въпрос дали подобна коалиция е възможна и в други населени места, той отговори: "Не го изключвам, защото ще кажа, че не е възможно, а то може и да стане". На регионално, на местно ниво, нещата стоят по друг начин".

Другият зам.-председател на ГЕРБ в парламента Цвета Караянчева заяви, че не може да коментира, защото не е запозната със случая.

Председателят на правната комисия и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов също обясни, че коалицията в Доспат не означава, че двете партии имат договорка на национално ниво, било то явна или скрита. "Ами не знам за такава коалиция, тя е във вашето въображение", заяви Кирилов, който подчерта, че няма представа за призива на кандидат-кмета от ГЕРБ.

"Следете съобщенията на нашето ръководство, ако има такива решения - ще се уведомите от тях. На мен не ми е известно да има такива решения", каза Кирилов в отговор на въпрос дали и в други населени места има подобни коалиции.

Репортер на OFFNews потърси коментар и от Димитър Главчев и Десислава Атанасова след края на комисията "Сидеров" , но и двамата депутати от ГЕРБ отказаха да отговорят на въпроса.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.10 2015 в 10:08

В Свищов е сключена коалиция между БСП-ГЕРБ-ДПС-ДБГ срещу кандидата от Реформаторския блок. Първия освободен град в България ще управлява ДПС. Условието на ДПС да имат заместник кмет и директори на дирекции в общината. Кандидатът от БСП се е съгласил на всчико само и само да може да стане кмет. Продажници.Да опазим ПЪРВИЯ ОСВОБОДЕН ГРАД ОТ ТУРСКО РОБСТВО. НАДИГНЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ И ДА ГИ СМАЧКАМЕ ДПС И ПРОДАЖНИЦИТЕ.

29.10 2015 в 06:51

И в Свищов е същото : БСП-неизвестни-независими + ДПС + Атака + Кунева + ГЕРБ ????? = срещу Реформаторския блок = СРАМ - ПОЗОР...:( :( :(

28.10 2015 в 21:19

СВИЩОВ- ДНЕС ОБЯВЕНАТА КОАЛИЦИЯ Е БСП-ДПС-ГЕРБ
ЗА ТОВА ДАЛИ ЗНАЯТ?

28.10 2015 в 19:53

Имат воля :D :D

....СРАМ ОБАЧЕ НЯМАТ, А ТО И АКЪЛ ТРЯБВА...ВЪОБЩЕ МАЗАЛО ПО ПОЖАРНИКАРСКИ В РЕФОРМАТОРСКИ СОС

28.10 2015 в 19:51

герб не е в коалиция с дпс.
герб е на подчинение на ДпС!!!