COVID мерките в чужбина няма да попречат на изборите

OFFNews Последна промяна на 13 ноември 2021 в 11:10 631 0

Няма информация за държави, включително с големи български общности, където вътрешните ограничителни мерки за COVID-19 биха повлияли върху процеса на гласуване на 14 ноември 2021 г., съобщиха от Външно министерство.

Секционните избирателни комисии в чужбина и задграничните ни представителства са предприели всички необходими мерки, за да бъдат обезпечени избирателните секции с дезинфектанти, маски и защитни прегради, където е нужно. Там, където се изисква, ще има и служители, които да измерват температурата на гласоподавателите.

Министерството на външните работи призовава всички български граждани в чужбина да спазват противоепидемичните мерки в държавата, в която ще упражнят правото си на глас. Повече информация за местните ограничения и правила, които ще важат в деня на изборите, от сайта на МВнР в рубриката „Коронавирусът - как да пътуваме“.

От Външно напомнят, че на 14 ноември 2021 г. българските граждани в чужбина могат да упражнят правото си на глас в 751 секции в 68 държави.

Първи ще отворят секциите в Нова Зеландия. Вотът зад граница ще приключи в 6:00 часа българско време в понеделник, 15 ноември 2021 г., когато затворят секциите в американските щати Калифорния, Аризона и Невада.

МВнР изразява своята искрена благодарност към българските общности зад граница и техните доброволчески мрежи, с чието сътрудничество и активност стана възможно организирането на вота в чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови