Wizz Air пуска директни полети от София до Рияд

OFFNews 27 август 2022 в 13:37 2311 1

WizzAir

Снимка WizzAir

WizzAir

Нискотарифният превозвач Wizz Air започва директни полети от София до Рияд, Саудитска Арабия. Полетите ще се извършват от април 2023 г. и се предвижда да бъдат два пъти седмично – в четвъртък и в неделя. Това съобщиха от пресцентъра на Летище София.

Оттам припомнят, че по-рано през август тази година летището и Wizz Air са обявили съвместните си планове за развитие на базата си тук с базирането в София на седми самолет. От пресцентъра отбелязват, че това добавя още 500 000 пътувания от и към столицата на България годишно. От декември ще стартират и два нови маршрута – до Хамбург и Стокхолм, а също така ще бъдат увеличени честотите и по 12 от най-атрактивните дестинации на Wizz Air от и до българската столица.

„Продължаваме да увеличаваме въздушната свързаност на София, този път с Близкия Изток, като част от цялостната ни стратегия. Работим по десетки нови маршрути с много авиокомпании. Вярваме, че въздушната свързаност носи ползи не само за летището и авиокомпаниите, но и за икономиката и обществото на България", коментира по повод новата линия изпълнителният директор на летището Хесус Кабайеро, цитиран в съобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

915

1

8LCHQ997B0oOvWE

29.08 2022 в 09:01

И колко ще е пътникопотока?Нулев!Кой и какво ще прави в Рияд?Освен служебни лица,а те са единици и се сменят през месеци.Това е поредно пране на пари.Работих 30г.в този район.Софийското летище е със затихващи функции и става все повече регионално.Букурещ,Истанбул и Атина обират всички пътници по далечните дестинации.Не могат да напълнят и един самолет на тримесечие!Е,ако е Фалкона,да!