Павилионите на Lafka ще станат вестникарски репове

Ирина Евгениева Последна промяна на 27 февруари 2020 в 12:03 7947 8

Водят се преговори с кметовете местата на затворените павилиони на Lafka да бъдат отпуснати за репове, така че хората да има откъде да си купуват печатни издания, заяви министъра на транспорта Росен Желязков в началото на днешното правителствено заседание.

"Мисля, че отговорихме на техните въпроси и притеснения. В момента се организират взаимоотношенията с издателите и търговците. „Български пощи“ ще бъдат разпространителят в ситуацията, в която досегашният разпространител е заявил, че ще преустанови дейността си. В момента на пазара няма друга компания, която да може да изпълни този ангажимент, тъй като той генерира дефицит", отбеляза Желязков.

Според него тази идея станала актуална, защото издателите са изразили притеснения, че досегашните атрактивни като локация места за продажба на вестници и списания, каквито бяха бутките на Lafka, вече са затворили. Според тях за разпространението на печатните издания трябвало да се открият подобни магазини, на популярни за потенциалните читатели и купувачи места.

Според транспортния министър в рамките на няколко месеца размерът на дефицита ще бъде анализиран, като разликата между приходи и разходи ще бъде поета от държавния бюджет по Закона за публичните предприятия като услуга от общ икономически интерес.

"Държавата ще дотира издаването на вестници през разпространението им", посочи премиерът Бойко Борисов.

От 1 март разпространението на вестници ще се поеме от "Български пощи", като ще бъде намалена отстъпката, която издателите дават на разпространителите, а бюджетът ще покрива загубата на пощите от тази дейност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12167

7

sawall

27.02 2020 в 14:40

Преди няколко години имаше будки, продаваха си вестници и всичко - взехте ги от хората и ги дадохте на монополиста Лафка. Собственикът се ояде и закри. Сега държавата да дотирала... Да ви се не знае и стратегията на управление.

12130

6

ds

27.02 2020 в 14:40

защо сега ще дотира разпространението на вестници, а до сега не ги е дотирал?!

11719

5

Краси

27.02 2020 в 14:39

А, дойдохме си на думата - прецакахме супер печелившия бизнес на Черепа, за да спонсорираме дебелата, некадърна свиня, която опропастява всичко, до което се докосне.
Така ние ще плащаме, за да спонсорираме тъпите издания на ДПС-ейската свиня Делянчо Пеефски, които никой не ги чете.
Аз пък не съм съгласен. Интересно, какво ще стане, ако в знак на гражданско неподчинение срещу комунистическата герберска власт започнем масово да не си плащаме данъците-дали Гешефта ще успее да окошари половин България?

17155

4

aviatora

27.02 2020 в 13:48

Боко мутрата е скритата любовница на котарака от ДПС!!!

14677

3

случайно прочетох

27.02 2020 в 12:48

""Държавата ще дотира издаването на вестници през разпространението им", посочи премиерът Бойко Борисов."

Ама аз не искам да дотирам вестници!!!!

15508

2

Бухльо

27.02 2020 в 12:35

Още една каца без дъно за пълнене. Бюджетът щял да покрива, тоест ние. Ами поне дайте разчет - с колко, защо с толкова, какво ще стане, ако не дотирате, какви са социалните ползи и загуби. От кумова срама поне опитайте нещо да ни омаяте.

4164

1

Egocentric Eccentric

27.02 2020 в 12:32

Тия вестници за търкане ли ще са?
И с коя част на тялото трябва да ги търкаме за да вземем награда...?