Quantcast

МВР обяви поръчка за 238 милиона лева за личните документи с биометрични данни

OFFNews Последна промяна на 21 август 2018 в 12:33 3058 1

Министерството на вътрешните работи пусна обществената поръчка с прогнозна стойност 238,2 милиона лева без ДДС за изграждане и поддръжка на системата за издаване на личните документи от поколение 2019 г., които ще са с биометрични данни.

Компанията изпълнител ще трябва да изгради цялата система, а след това и да обслужва процеса по издаване на документите – доставка на бланките и транспортирането на персонализираните документи, както и обезпечаване на цялостния процес – софтуерно и хардуерно.

За обезпечаването на целия процес в предмета на поръчката е включено и строителството на нови сгради, съответстващи на нормативните изисквания за физическа сигурност на класифицираната информация – със съответните зони за сигурност и контрол на достъпа до тях. Също така в тях щели да бъдат монтирани специално оборудване и софтуер.

Срокът за изпълнение на зададените дейности в поръчката е 10 години, което е повече от максимално допустимите в Закона за обществените поръчки 5 години. От МВР посочват обаче, че инвестицията е сериозна и за нейната възвращаемост ще бъдат необходими поне 120 месеца. Поради тази причина МВР ще се възползва от възможността, предоставена в ЗОП – „по изключение възложителите могат да сключват договори за по-дълъг срок, когато това се налага поради естеството на предмета на поръчката, необходимостта от възвращаемост на инвестицията или поради техническа причина.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7671

1

Hissarion

21.08 2018 в 16:35

Чипове няма ли да почнат да ни слагат?