Комитова към протестиращите строители: С вас съм, тъжно ми е, но няма пари

Ружа Райчева 05 октомври 2021 в 14:57 3861 2

Снимка Пресцентър МРРБ

Министър Комитова се ръкува с протестиращите

Нямаме възможност в бюджета да заплатим този труд. Много ми е тъжно, с вас съм в тази стачка, нищо, че съм вътре в сградата, заяви служебният министър на регионалното развитие арх. Виолета Комитова пред протестиращите служитeли нa "Aвтoмaгиcтрaли-Чeрнo мoрe" и "ИCA 2000" пред министерството. 

"Не съм спирала да мисля за вашата фирма, тя е една от най-коректните фирми. Можем само да се гордеем с това, което направихте на "Тракия". Тук не виждам само вас - във вашите очи виждам вашите семейства и близки", обърна се тя към работниците от фирма "Aвтoмaгиcтрaли-Чeрнo мoрe".

По думите ѝ от министерството работят усилено по въпроса за изплащането на закъснелите заплати, но не намират възможност в бюджета да заплатят труда на работниците. 

"Разбирам потребностите и нуждите ви, проблемът е сложен. Не сме спирали да мислим за намирането на решения", каза Комитова. 

След изказването си министърът отиде да се ръкува с лидерите на протестиращите служители на "Aвтoмaгиcтрaли-Чeрнo мoрe" и "ИCA 2000", които я посрещнаха радушно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови