Fibank с мобилно приложение с пръстов отпечатък

OFFNews 21 март 2019 в 13:10 4363 4

Клиентите на Първа инвестиционна банка вече имат възможност да използват своите биометрични данни за вход и авторизация на плащания в мобилното приложение. Технологичната банка представи иновативния метод за удостоверяване на самоличност . Нововъведението е за клиентите на банката, чиито устройства работят под операционна система Android и iOS и поддържат биометрия (Fingerprint, Touch/Face ID). Те могат да се възползват от възможността за вход в приложението и авторизация на операциите до предварително определени лимити с биометрични данни.

„Биометричната идентификация предлага възможност за подобряване на клиентското изживяване“ сподели Лъчезар Венков – Директор „Дигитално банкиране“ на ПИБ. „Проучвания показват и мнението на специалистите в цял свят е, че биометричните данни все повече се налагат като надеждна форма на удостоверяване на трансакции онлайн, тъй като клиентите стават по-запознати с използването на тези възможности на своите устройства.“

Клиентите на Fibank сами избират дали да използват вход и/или потвърждение с биометрични данни. За целта при първи вход в приложението, потребителят е уведомен, че телефонът му поддържа и има регистрирана биометрия на устройството си. По този начин той може да я използва, като промяната се извършва от меню Настройки-Политика за вход и подпис.

Направените промени важат само за текущото устройство. При вход от друго устройство се изискват стандартните реквизити за вход – потребителско име и парола.

Ползите от биометричните технологии са много. Сред основните от тях:

- Опростяват трансакциите. Онлайн плащанията понякога са голямо главоболие - забравяте паролата си и се тревожите за сигурността. Плащането с пръстов отпечатък е бързо и лесно;

- Използването на биометрични данни прави трансакциите сигурни. Никой няма същия пръстов отпечатък или черти на лицето като Вас. Сигурността, която биометричните данни осигуряват, дава на потребителите допълнително спокойствие за техните мобилни разплащания. Така можете да повишите сигурността, ако някой друг се опита да злоупотреби с вашата сметка и по този начин да ви доведе до личен фалит.

Fibank (Първа инвестиционна банка) е най-голямата кредитна институция с български капитал с мажоритарни акционери Ивайло Мутафчиев и Цеко Минев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4005

4

ivaiylominev

06.02 2020 в 12:12

Изкарайте пари от интернет – бързо и лесно.
Ако имате нужда от финанси, за да не сте фалит в края на месеца, не се залъгвайте с бързи кредити. Вече можете без проблеми да спечелите пари без да полагате усилия и време.
Регистрийте се, вижте мнения на клиенти, последните новини от платформата и почнете да печелите пари ОЩЕ СЕГА: http://cashsurfingnetwork.com/index.php?reff=ivailodminev

4005

3

ivaiylominev

15.07 2019 в 16:20

Изкарайте пари от интернет – бързо и лесно.

Ако имате нужда от финанси, за да не сте фалит в края на месеца, не се залъгвайте с бързи кредити. Вече можете без проблеми да спечелите пари без да полагате усилия и време.
Регистрийте се, вижте мнения на клиенти, последните новини от платформата и почнете да печелите пари ОЩЕ СЕГА:

http://cashsurfingnetwork.com/index.php?reff=ivailodminev

8015

2

Maksim Dimitrov

21.03 2019 в 16:17

Само че Уникредит например го имат от поне една година, както и ePay, нищо иновативно.

12082

1

leomesi

21.03 2019 в 14:41

Хубаво е да има иновации, все пак живеем в модерен свят, постоянно развиващ се и променящ се. Така че браво за това приложение, ще бъде полезно.