Симон Байлс е готова да се оттегли от гимнастиката

OFFNews 11 ноември 2021 в 13:38 3063 0

Четирикратната олимпийска шампионка по спортна гимнастика Симон Байлс намекна за възможно отказване от спорта заради проблемите с психичното ѝ здраве. Байлс участва на олимпийските игри в Токио по-рано тази година, но се оттегли от отборния финал с тима на САЩ, както и от индивидуалния многобой и финалите на земя, прескок и смесена успоредка, изтъквайки същата причина.

24-годишната гимнастичка разкри в интервю пред американското издание US Weekly, че би се отказала от спорта, ако не може се справи с проблемите си.

"Психическият аспект определено изигра роля в Токио. Това не е нещо, което можеш да пренебрегнеш. Ако успея да държа ситуацията под контрол, бих искала да тренирам отново. Но, ако това ми коства спокойствието, ще се откажа", заяви Симон Байлс.

"Дори това да се случи ще съм в мир със себе си, защото вече преживях много и постигнах много", добави Байлс.

Тя се оплаква също от липсата на достатъчно подкрепа от страна на американската федерация по гимнастика, която е усложнила ситуацията й. Байлс беше разпитвана през септември заедно с още четири гимнастички от националния отбор на САЩ по скандалния случай с бившия лекар на федерацията Лари Насър, който е обвинен в сексуално посегателство върху над 300 жени, включително и Байлс, под прикритието на “медицински грижи”.

“Продължавам да страдам от това, защото никой не направи необходимото, за да ни защити.

“Обичам спорта и хората в него, но съм готова да се оттегля, за да предпазя себе си”, казва още Байлс.

View this post on Instagram

A post shared by Simone Biles (@simonebiles)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови