Любовта ви ме накара да осъзная, че струвам повече от гимнастиката ми: как Симон Байлс благодари за подкрепата

OFFNews 29 юли 2021 в 15:17 4324 0

Снимка Getty Images

Преливащата любов и подкрепата, която получих ме накараха да осъзная, че съм повече от моите постижения и гимнастика. Нещо, в което никога преди не съм вярвала истински.

Така четирикратната олимпийска златна медалистка, определяна като най-велика гимнастичка в историята, Симон Байлс благодари за вълната от подкрепа, която получи след оттеглянето си от финалите в спортната гимнастика и в индивидуалния многобой в Токио. При обявяването на решението си 24-годишната американска спортистка го обясни с думите, че трябва да постави приоритета върху психичното си здраве. Това предизвика многобройни коментари на съпричастност от видни представители на спорта, шоубизнеса и политиката.

24-годишната Байлс, която е жертва на сексуално насилие, съобщи решението си пред медиите, след като САЩ спечелиха сребърния медал в отборния финал след нейното оттегляне от него. Тя сподели за нуждата са "запазим умовете и телата си", добавяйки: "Ние сме хора, в края на краищата".

Слабост или смелост показа Симон Байлс като постави психическото си здраве над медалите?

Полузащитникът на "Манчестър Юнайтед" Пол Погба определи решението на 24-годишната Байлс като "момент на неоспорима сила".

Американската поп звезда Джъстин Бийбър, който взе подобно решение по отношение на турнето си през 2017 г. заради стрес и изтощение, заяви, че е горд от решението на спортистката. "Никой никога няма да разбере натиска, на който сте подложена" - написа той в "Инстаграм". "Хората смятаха, че съм луд да не завърша турнето си, но това беше най-доброто нещо, което можех да направя за умственото си здраве. Толкова съм горд с Вас, Симон Байлс" - пише още Бийбър.

Старши съветничката на американския президент Джо Байдън Сюзън Райс също похвали решението и благодари, че Байлс е напомнила публично, че умственото здраве стои на първо място.

Байлс все още не е потвърдила дали ще се състезава индивидуално в неделя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика