Русия обвини, че саботаж е пратил грациите ни първи на финала в многобоя

OFFNews 07 август 2021 в 20:06 14263 3

Снимка Getty Images

Президентът на руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер се оплака от съдийството на Олимпиадата и обяви журито в саботаж, благодарение на което грациите ни са станали първи в многобоя.

Днес грациите ни се класираха с първа оценка, а Русия останаха втори за финала на многобоя. Битката за златото започва в неделя в 5:00 ч. 

Според Винер съдийството на финала в индивидуалното представяне в многобоя е било "пристрастно". Представителката на Русия Дина Аверина беше победена от израелката Линой Ашрам, което остави Сборная без златен медал в многобоя за първи път от 1996 година насам.

Винер заяви, че нашите грации са изпреварили Русия заради саботаж и правилата на художествената гимнастика били нарушени. Според нея журито е подкрепило израелката, защото "са се изморили от Русия" .

Президентът на руския олимпийски комитет заяви, че ще изпрати обжалване до Международната федерация по художествена гимнастика (ФИГ).

„Решихме, че няма да си затворим очите в тази ситуация. Вече подготвяме официално обжалване до Международната федерация. Бихме искали да получим обяснение по няколко проблема“, каза Станислав Поздняков в изявление в Инстаграм, акцентирайки върху „съдийството“.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова също беше крайна в реакцията си и обвини съдиите в "измама пред целия свят".

„Онези, които стартираха русофобската война срещу спорта не можеха да позволят тази победа“, сподели тя по Telegram.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4164

2

Egocentric Eccentric

07.08 2021 в 22:20

Без съмнение подъл акт на контрареволюционната дейност осъществявана от империалистичните капиталистически сили, чрез техните диверсанти и агенти. Бдете другари!

2602

1

Г-н Колев

07.08 2021 в 21:57

Русия е с абонамент за всички първи места! Ако не е на пэрвое место това е акт на русофобия. Ясно е, че Костов и Паси са замесени.
 
X

Да помогнем на украинските деца!