Раева: Прекрасният празник стана още по-прекрасен

OFFNews 28 април 2019 в 21:37 2108 0

Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира представянето на българските гимнастички в днешните финали на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Ансамбълът спечели титлата на три обръча и два чифта бухалки и зае четвърто място на пет топки. Катрин Тасева се класира на пето място на бухалки и шесто на обръч, а Боряна Калейн е шеста на лента.

"Великденски златен медал за българския ансамбъл! Отлична игра на българския ансамбъл на обръчи и бухалки на световната купа в Баку! Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс. Смели, силни, дръзки и до краен предел мотивирани! Много сме силни и можем много! Браво, момичета - за психиката, силата и класата, която показвате! На съчетанието с 5 топки днес допуснаха много груба грешка, включително и неточности при няколко важни елементи. Предстои ни още работа по това съчетание. Оценките им днес и на двете съчетания бяха безупречни!", коментира Раева за "Фейсбук" страницата на федерацията.

"Катрин Тасева днес не беше на познатото ниво, но имаме достатъчно време до Световното през септември да бъде! Не случайно получава високи оценки с грешка, защото тя е прекрасен изпълнител на трудностите и има съчетания с много високи стойности. Необходимо е сериозна работа и промяна в темпото на игра, но Кати и Бранимира са наясно и съм сигурна, че този тежък за смяна стереотип на тренировки ще стане факт!

Боряна Калейн изигра много добра лента, с невероятно желание и концентрация, но допусна грешка на пируета си и спести някои по-сложни улавяния. С всяко състезание тя показва, че е готова и иска много да се състезава за медал! Тя може! Сега трябва здрава работа в залата! Нека ги печели септември!", добави Раева.

"Днешният прекрасен празник стана още по-прекрасен със спечеления златен медал в Баку и със заявката на Катрин и Боряна! Щастлива и много спокойна съм за близкото бъдеще! Браво, момичета!", заяви още Илиана Раева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови