Илиана Раева: Русия винаги ни е подкрепяла в последните години

OFFNews 07 април 2019 в 13:04 7533 1

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разказа в предаването "Събуди се" по НОВА за представянето на грациите ни в Пезаро, Италия. Ансамбълът ни спечели сребро, а Боряна Калейн извоюва бронзов медал.

Съпругата на футболната легенда Наско Сираков призова всички зрители да подкрепят грациите ни по време на Световната купа, която ще се проведе 12 до 14 април в "Арена Армеец".

"Всички са много щастливи, в последните три дни до днес, изживяхме много емоции и заради международния турнир София Къп, на който спечелихме общо 18 медала. За десерт спечелихме сребърен медал на ансамбъла и бронз на Боряна, което е много-много голям успех.

Разговарях с Весела Димитрова и тя каза, че съдийството в Италия е било фантастично, защото ни дадоха точно толкова за трудност, колкото изиграхме. Русия винаги ни е подкрепяла в последните години. За нас този старт беше много важен, защото е първи старт за ансамбъла. Всички коментари на специалистите са, че имаме много силни гимнастички.

Един ваш колега нарече момичетата диаманти, толкова са различни и ярки, че настина са диаманти. Националният отбор на България е свързан с много голям труд и ние трябва да ги възпитаваме в това отношение. Състезателят трябва да се възпитава, да се състезава. Но когато отидеш на състезание, тогава е само психология.

Момичетата са пределно мобилизирани, знаят, че предстои една много тежка година. Всички специалисти от началото на година коментираме един драстичен напредък от всички отбори, няма по-хубаво от силна конкуренция, от много държави. Момичетата ще се опитат да покажат най-доброто от себе си. Много тежка битка", каза Раева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!