Грациите ни тренират на облекчен режим заради контузии

OFFNews 11 април 2018 в 16:54 2581 0

Ансамбълът ни по художествена гимнастика тренира на облекчен режим заради контузии на три от състезателките. Това съобщи старши треньорът на тима Весела Димитрова.

Гимнастичките Елена Бинева, Лаура Траатс и Теодора Александрова получиха различни травми преди и по време на Световната купа в София в края на март. В ансамбъла са още Симона Дянкова и Мадлен Радуканова.

Бинева изкълчи глезен на официалната тренировка преди надпреварата в София, Траатс е с болки в коляното, а Александрова има проблеми с глезена.

"Доста добре протича възстановяването им. В момента тренираме на облекчен режим, медицинският екип се грижи за тях. Ще видим дали ще участваме. Не съжаляваме, че пропускаме Световната купа в Пезаро.

Програмата тази година е много трудна, защото има европейско и световно първенство. И останалите отбори не играят на всички турнири. Световният шампионат в София е най-важното състезание за сезона и затова трябва да съхраним момичетата", каза Димитрова.

Следващото състезание, което е заявено от БФХГ, е Световната купа в Баку (Азербайджан) от 27 до 29 април, но треньорът на грацийте ни сподели, че в последния момент ще се прецени евентуалното участие на ансамбъла.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови