Професия геймър вече и в България

Последна промяна на 05 септември 2012 в 13:28 11916 3

Снимка БГНЕС
Снимка БГНЕС

В България вече ще може да се изучава специалността "Технологии за компютърни игри“. Тя е въведена като част от дисциплината „Информационни технологии“ в Нов български университет. От тази година студентите ще имат възможност да изучават една нова за българския студент дисциплина - компютърните игри.

Според НБУ, създаването на програма по този начин е гаранция за нейната полезност, защото ще подготвя адекватни кадри за пазара - по препоръките на работодателите и според нуждите на индустрията.

Студентите, избрали специалността ще изучават в детайли всички елементи от работата по създаване на една компютърна игра. Очакват ги редица специализирани курсове като: „Компютърна анимация", „Сценарийно програмиране", „Тримерно моделиране", „Растерна графика".

Още подробности за новата образователна програма на НБУ ще бъдат разкрити по време на предстоящата конференция Game Dev Summit Bulgaria 2012, която се провежда в рамките на фестивала ОN! Fest 2012.

През последните 20 години интересът към създаването на студията, които разработват компютърни, конзолни, уеб-базирани и игри за мобилни устройства също нарасна значително. Но това няма как бъде изненада, след като гейм индустрията по план ще завърши годината със $ 67 милиарда.

Новият модул „Технологии за компютърни игри" към програма „Информационни технологии" освен, че е едно ново попълнение в образователната ни система, ще създаде нови български гейм продукти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.11 2012 в 15:13

Господин "Автор: Николаос-Теодорос Цитиридис".

Ама моля ви се! Да бяхте красива но празноглава блондинка, щеше да ви отива да пишете подобно заглавие.... Направо засрамвате мъжкия пол с подобна ниска топка!

18.11 2012 в 16:31

Гледам 3-ма не са разбрали коментара досега

05.09 2012 в 17:43

Тва е като да сложиш заглавие, че вече има професия "пияница", а в статията да пише, че някъде е открита специалност "Агрономия на лозата и технология на виното и ракията".