Жиру или Мхитарян? Чий "скорпион" е по-красив? (видео)

OFFNEWS 02 януари 2017 в 12:27 7385 1

Два уникални гола разтърсиха Висшата лига на Англия в последните часове на 2016 година и първите на 2017-а.

Първо Хенрик Мхитарян вкара със "скорпион" за победата на Манчестър Юнайтед с 3:1 над Съндърланд. Арменският национал беше в очевидна засада, но това не попречи на естетите да оценят таланта му.

Оливие Жиру завърши също със "скорпион" невероятна контра на Арсенал при успеха 2:0 над Кристъл Палас вчера. 12 секунди бяха нужни на "топчиите" да отнемат топката пред своята врата и да вкарат след акробатичното изпълнение на френския национал.

Всъщност, оказа се, Жиру е бил вдъхновен от Мхитарян.  "Този гол е най-добрият в кариерата ми. Извадих и късмет в тази ситуация, но можех да направя единствено това. Топката беше зад гърба ми, трябваше да се опитам да я достигна с пета.

В действителност голът на Мхитарян ме вдъхнови да опитам да вкарам така. Радостни сме, че започваме годината с победа", коментира Жиру.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

1

Red or Dead

02.01 2017 в 13:14

Снощи го гледах изпълнението на Жиру на живо.......за пръв път виждам нещо толкова красиво.....от иначе непохватният французин.......естествено сравнения м/у 2 та гола са нелепи, НО голът на Жиру е .......ШЕДЬОВЪР......ето за това футболът е НАЙ-ВЕЛИКАТА игра......
 
X

Да помогнем на украинските деца!