Жерар Пике ще купи клуб и ще създаде нов футболен турнир

OFFNews 26 ноември 2018 в 13:40 1989 0

Защитникът на Барселона Жерар Пике, който е собственик на инвестиционната компания "Космос", обяви намерението си да придобие футболен клуб и да създаде нов турнир.

"Работим по два проекта. Един от тях е да купя отбор. Другото е създаването на нов футболен турнир или използването на съществуващите турнири. Не мога да кажа повече, но това са два много добри проекта.

"Опитах се да говоря с Федерер, както направих с всички останали водещи тенисисти, но това е трудно. Говорих само с неговия агент Тони Годсик.

В крайна сметка всеки управлява кариерата си по начина по който желае и по който вярва, че е най-добрият. Може би не иска да участва в този проект. Аз уважавам неговия избор. За мен това е окей.

Да, аз съм футболист. Но би ли било по-правилно ако участвах в тениса само като бизнесмен? Защо е толкова важно какъв си и от къде си? Важното е да имаш добри идеи и да искаш да ги реализираш и да помогнеш на спорта", каза Пике.

Защитникът е един от инициаторите и инвеститорите на реформата в купа "Дейвис". Инвестиционната група "Космос" планира да инвестира повече от 3 милиарда долара в "Купа Дейвис" в бъдеще. От началото на следващата година турнирът ще се провежда в рамките на една седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови