Топ играчите бойкотират новата купа "Дейвис"

OFFNews 25 октомври 2018 в 12:25 1895 0

Плановете на футболиста на Барселона Жерар Пике и стоящата зад него организация "Космос" за реформи в турнира по тенис за купа "Дейвис", неофициално световно първенство, срещнаха сериозна съпротива от страна на водещите тенисисти.

Френският "Екип" публикува информация, според която в офисите на Международната федерация по тенис (ITF) е било изпратено писмо, подписано от топ играчи, в което те отказват да играят по новата формула, която трябва да дебютира официално през ноември 2019 година в Мадрид. По различни причини участие вече отказаха имена като Новак Джокович, Роджър Федерер, Александър Зверев и други. Пике се надяваше да получи подкрепа от Рафаел Надал, но испанецът все още не е възстановен. Плановете на Пике за среща с Джокович пък се провалиха.

Според регламента, в Мадрид трябваше да се проведе едноседмичен турнир с участието на 18 отбора - полуфиналистите от 2018 година Франция, Хърватия, САЩ и Испания, две страни с "уайлд кард" - Великобритания и Аржентина, както и 12 тима, преминали квалификациите, които трябва да се изиграят през фувруари.

Те ще бъдат разпределени в шест групи по три отбора. Победителите в тези групи прюс двата най-добри втори отбора ще оформят четвъртфиналите. Всяка среща ще се състои от два сингъла и един мач на двойки, като според регламента продължителността им е в три сета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови