Загинал в авиокатастрофата в Колумбия бил пред трансфер в Лудогорец

OFFNEWS 02 декември 2016 в 08:13 5072 0

Вратарят на Чапекоензе Маркос Данило е бил трансферна цел на Лудогорец и до последно е чакал обаждане от българския шампион, разкрива халфът на "орлите" Густаво Кампаняро в интервю пред "Esporte Interativo".

Данило е един от 19-те загинали играчи на бразилския тим в самолетната катастрофа в Колумбия преди два дни. Първоначално той беше сред оцелелите, но почина от раните си в болницата. Кампаняро и Данило са били приятели.

В интервю по скайп привлеченият през лятото в Разград Кампаняро споделя, че Данило е мечтаел да заиграе в Европа и до е чакал с нетърпение да осъществи трансфер в Лудогорец. Вратарят е бил легенда на Чапекоензе, като е записал над 100 мача за тима.

Вторият пилот на самолета, в който загина почти целия отбор на Чапекоензе, пък е била доста известен модел в Колумбия. Това е 29-годишната Сиси Ариас. Тя е завършила пилотски курсове, след като слиза от подиума. Полетът към Меделин бил първият в кариерата й.

Преди да се качи на самолета, Сиси дава интервю, в което заявява, че за нея е огромна чест да лети с футболистите на Чапекоензе за толкова важен финал за Купа Судамерикана. Причините за катастрофата вече са ясни - свършило е горивото на самолета.

Защо е станало - вариантите са три. Пропуснато презареждане, грешка на пилота или диспечерската кула в Меделин. Вече излезе и последният запис от кулата, в който се чува как командирът на полета крещи "Помощ, помощ", след което връзката се губи, а самолетът се разбива в планинския район.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови