Барса и Реал даряват приходите от „Ел Класико” на Чапекоензе

Бразилски грандове искат пострадалият клуб да е застрахован от изпадане за три сезона

OFFNEWS 30 ноември 2016 в 10:51 3708 0

Испанските грандове Барселона и Реал Мадрид също изразиха готовност да помогнат на потресения от огромната загуба бразилски клуб Чапекоензе.

В събота цял свят очаква поредното издание на дербито между двата най-големи испански клуба, което ще се играе на „Ноу Камп” в Барселона. Ръководствата на двата гранда са се договорили да дарят всички приходи от предстоящото „Ел Класико” на пострадалия бразилски клуб, пише Midiarrio. Очаква се това да са около 5 млн. евро. ПСЖ вече поиска разрешение от ФИФА също да помогне на Чапекоензе в този тежък момент, като дари 40 млн. евро на бразилците.

Много бразилски и португалски клубове заявиха, че са готови да изпратят свои играчи в Чапекоензе под наем, но без пари. Освен това грандовете Сао Паоло, Коринтиас, Сантос, Палмейрас, Флуминензе, Фламенго, Вашко да Гама, Палмейрас и Португеза изпратиха писмо до местната футболна федерация, с което искат да се въведе застрахователна клауза, която да гарантира на Чапекоензе оставане в елита независимо от класирането в следващите три сезона.

Самолетът на южноамериканците се разби вчера сутринта на 50 км от летището в град Меделин. На борда му е имало 77 души – 68 пасажери и 9 членове на екипажа. Катастрофата взе 71 жертви, сред които и шампионът с ЦСКА Фелипе Машадо, а оцелелите са шестима.

Късно тази нощ Чапекоензе трябваше да играе първи финал в Копа Судамерикана (б.р. - южноамериканския еквивалент на Лига Европа) срещу колумбийския Атлетико Насионал. Историята на Чапекоензе е рядко срещана. През 2009 г. отборът беше в четвърта дивизия на бразилския футбол, 2012 г. се изкачи в трета, а през 2014 достигна до елита.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови