Бразилският Чапекоензе ще бъде възстановен след самолетната катастрофа

ОFFNews 01 декември 2016 в 12:51 3345 0

Бразилският футболен отбор Чапекоензе ще бъде напълно възстановен, категоричен е президентът на клуба Сесилио Хонс, цитиран от Би Би Си.

Чапекоензе беше обезкръвен, след като 22 членове на тима - футболисти и треньорския състав, загинаха в самолетна катастрофа в Колумбия преди два дни. На борда на разбилия се в планинска местност в околностите на Меделин самолет превозваше на борда си 79 пътници, от които оцеляха едва шестима.

Отборът бе на борда на фаталния самолет, за да стигне за най-важния мач в историята си - първия финал за Купа Судамерикана, втория по важност клубен турнир в Южна Америка.

"В памет на тези, които загинаха, и в чест на техните семейства, ние ще възстановим този клуб от нулата и той ще бъде дори по-силен, каза директорът на Чапекоензе Сесилио Хонс.

Три от водещите бразилски отбора ще предложат на свои играчи да преминат под наем в Чапекоензе.
Отборът на Сао Пауло, който има спечелени шест национални титли, също подкрепи тима като каза, че на Чапекоензе не бива да се позволява да изпада в следващите три сезона, през които ще се опитат да възстановят отбора си.

Част от деветимата играчи, които не се качиха на фаталния самолет, имат сделки за трансфер, но в момента са в процес на преразглеждане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови