Във фокус: Ман Сити - Челси и Ел Класико

OFFNews 03 декември 2016 в 09:06 2402 0

Два мача приковават вниманието на футболните фенове в днешния съботен ден.

От 14,30 часа Манчестър Сити и Челси излизат в битката за лидерската позиция в Премиър лийг, а от 17,15 часа е може би най-великото дерби в света в момента - испанското "Ел Класико", което противопоставя Барселона и Реал Мадрид.

Изключително важно за сблъсъка на "Етихад" и за двата отбора е да спечелят, защото едно реми ще позволи на Ливърпул да се намести като лидер, ако спечели гостуването си на Борнемут утре. Челси е чудовищна форма, откакто загуби с 0:3 от Арсенал през септември. Оттогава насам сините от Лондон спечелиха 7 поредни шампионатни двубоя и се настаниха на върха с точка аванс пред Сити.

Представянето на "гражданите" през последните седмици е доста по-колебливо, но Джосеп Гуардиола се надява точно днес отборът му да покаже истинските си възможности. Букмейкърите предлагат отлични коефициенти. За победа на домакините се предлага коефициент 2,15. Успехът на Челси е оценен на 3,60, докато за равенство залогът се умножава по 3,50.

Битката на "Етихад" още няма да е заглъхнала, когато на "Камп Ноу" ще прозвучи първия съдийски сигнал за "Ел Класико" между Барселона и Реал Мадрид. Освен историческото съперничество, този двубой предлага и поредна възможност на мегазвездите на двата тима Лионел Меси и Кристиано Роналдо да натрупат червени точки за "Златната топка".

Първият сблъсък между двата тима датира от 1902 година, когато го гледат 2000 души. Днес пред екраните ща застанат поне половин милиард в 184 страни.

Реал е лидер с 6 точки аванс пред Барселона. Именно заради тежката ситуация пред Барса, букмейкърите дават предимство на каталунците. 1,87 е коефициентът за победа на хората на Луис Енрике. Успехът на Реал Мадрид е оценен на 4,00, докато за равенство залогът се умножава по 4,10.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!