Синът на Зидан вече бележи за Реал Мадрид

OFFNews 30 ноември 2016 в 22:51 8237 0

Енцо Зидан дебютира в официален мач за Реал Мадрид под ръководството на баща си Зинедин Зидан по отличен начин.

Роденият в Бордо пред 23 години младок се разписа в двубоя 1/16-финалите за Купата на краля при победата с 6:1 срещу третодивизионния Културал Леонеса на "Сантиаго Бернабеу". 23-годишният стрелец на дублиращия тим Мариано Диас се отчете с хеттрик, а гол на Хамес Родригес и автогол на Моргадо бяха останалите попадения в мрежата на вратаря на гостите Леандро.

Енцо Зидан, който е част от Реал Мадрид от 2004 година насам, направи своя дебют за първия тим точно десет години, след като знаменитият му баща изигра своя последен мач за "белия балет".

Френският футболен магьосник пусна сина си в игра в 50-ата минута, като не пропусна да му даде напътствия какво очаква от него. Само 18 минути по-късно Енцо се отплати за доверието, като реализира.

Енцо е най-голямото дете на Зидан и прави първите си стъпки във футбола в Торино, по времето когато баща му е част от Ювентус.

Преди срещата играчите на Реал отдадоха почит на жертвите от самолетната катастрофа в Колумбия, като излязоха с фланелки "Всички ние сме Чапекоензе".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови