Валери Божинов води Цеца Величкович в София при титла на Левски

OFFNews 31 януари 2020 в 11:05 2479 0

Култовият нападател Валери Божинов обеща да доведе за концерт в София сръбската фолк легенда Цеца Величкович при титла на Левски. Преминалият през грандове като Ювентус и Манчестър Сити бивш играч на "сините" в момента е без отбор, след като напусна Ботев Враца.

Той е в Турция, като води подготовка със Септември и се опитва да си уреди трансфер. Божинов говори пред Спортал, като сподели мнението си и за треньора на Левски Петър Хубчев, което не е никак ласкаво.

"Как приех раздялата с Левски ли? Със сигурност не ми е било приятно, но гледам напред. Животът е кръговрат. Това, което се случи с мен, може да се случи и с Хубчев в утрешния ден. Гледайки играчите, които взима, не съм видял да е уцелил досега. Най-добрият футболист е Живко Миланов, Ники Михайлов е по-добър вратар от черногореца. Костов за мен е по-добър нападател и от Дени Алар, и от Робърта.

Селекцията им куца, не ми харесва. По-добре да даде шанс на българите. Без Жиката и Горанов отборът ще падне с 50%.

Не ми харесва отношението на Хубчев към Ники Михайлов, той е национал. Това е мое мнение. Всичко това се отразява върху Левски, върху феновете. Болно е, че отборът няма вече 11 години титла или купа. Надявам се Левски да се стабилизира и да бъде там, където му е мястото. Вярвам в отбора, вярвам в българите, които са там - те са мъжкари. Говоря за Костов, Горанов, Райнов, Славчев, Жиката, Михайлов. Говоря за лидерите, другите са по-млади.

Когато Левски стане шампион, ще поканя Цеца. Въпрос на време е, сигурен съм, че отборът отново ще бъде шампион. Защо не когато се връчва титлата, на стадиона да не е Цеца. Обещавам, че ще я поканя - да пее на връчването на купата на Левски.

Най-щастливият ми миг във футбола ли? Те са много. Последният ми гол с Левски - срещу Етър, когато стадионът избухна. Чух името ми да се скандира, усетих тръпката на "Герена". Това е последният хубав момент, който имах, но за съжаление ми беше отнет от г-н Петър Хубчев. Това е част от играта, но може би и на него някой ден ще му бъде отнето нещо, без той да е заслужавал това.

Човек не трябва да се самозабравя! Няма да крия, че тогава помолих Хубчев да остана в Левски и да завърша кариерата си там, но явно съм му пречел. Според мен той е страхлив човек, страхливец е. Има страх дори и от самия себе си. Страх го е да работи с хора, които имат мнение, хора като мен. Аз казвам каквото мисля. Говоря искрено, такъв човек съм", каза Валери Божинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови