Валери Божинов: Интер ме искаше, но не им вдигнах

OFFNEWS 18 януари 2020 в 08:00 6179 2

Бившият национал Валери Божинов разказа пред италианските медии любопитен епизод от дългата си футболна кариера. Той сподели пред местното издание "Il Posticipo" случка, датираща от 2006-а година, когато се разминава с трансфер в Интер Милано. По това време той е футболист на Фиорентина, където премина от Лече, след като най-младият футболист, дебютирал в Серия А.

"Стоях си вкъщи, във Флоренция и си почивах. Телефонът му звънна и човекът отсреща каза, че е Марко Бранка, тогавашният спортен директор на Интер Милано. Реших, че някой си прави някаква шега и му затворих.

Той отново звънна и аз отново затворих. Тогава той се е свързал с агента ми Джери Паломба и Ромуалдо Корвино и е казал да ми предадат да му вдигна. Свързахме се и той ме попита искам ли да отида в Интер и аз незабавно казах "Да".

"През уикенда имах мач Фиорентина - Киево и той ме посъветва да съм спокоен и че след края на мача ще бъде финализиран трансферът ми. Тогава се скарах с президента Дела Вале, което доведе до отстраняването ми от отбора за две седмици и така трансферът в Интер пропадна. Върнах се в игра за мача Фиорентина - Интер, който спечелихме с 2:1. На следващото лято напуснах Фиорентина и отидох в Ювентус, след като ни размениха с Адриан Муту", спомня си Божинов, който в момента тренира със Септември в очакване на трансфер в чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

2

Новак

18.01 2020 в 21:35

Ако това е така, този пич още повече трябва да съжалява, че е опропастил кариерата си. Също такава глупост направи и в Спортинг, та от Ман Сити и Ювентус да стигне до Б Група в България. Господ му дал талант, но пропуснал да му даде акъл.

13874

1

emanuilis

18.01 2020 в 18:08

Това го е сънувал през 2006 г., нали?