В Катар чакат 1,2 милиона фенове, това е 1/3 от населението на страната

OFFNews 19 ноември 2022 в 09:25 1506 1

Катар

Снимка Getty Images

Феновете в Катар ще са близо 1/3 от населението на страната

На световното първенство по футбол в Катар, което стартира утре, се очакват близо 1,2 милиона фенове от различни страни по света. Това е близо 1/3 от населението на страната , което е около 3 милиона души.

Катар е най-малката страна-домакин, която някога е приемала световно първенство. В същото време организаторите внезапно и в последния момент взеха решение да забранят продажбата на бира на стадионите. Феновете ще могат да си купят слабоалкохолни напитки единствено в специално организираните зони извън стадионите или на фестивала на привържениците на ФИФА.

Асоциацията на футболните фенове в Англия вече изрази тревога във връзка с това решение, както и обезпокоеност по повод способността на Катар да изпълни своите обещания по настаняването, транспорта и други културни въпроси.

При подаването на заявката за кандидатстване за Мондиал 2022 Катар обеща, че ще позволи широк достъп до алкохола за феновете. Един от най-големите и традиционни спонсори на ФИФА - американската компания Будвайзер, разчиташе да получи ексклузивни права на продажби в периметъра на всеки от стадионите в Катар за три часа преди и един час след мачовете.

Шампионатът в Катар стартира на 20 ноември. Шоупрограмата по откриването е от 16,00 часа, а в 18 часа започва и първият мач между домакина Катар и Еквадор.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12130

1

borisboris

19.11 2022 в 17:50

Всяко следващо световно е все по-тъпо. Няма футбол, само кинти, политика и далавери. От миналото не гледах нито един мач, с това няма да е по-различно.