Аржентина и Уругвай си носят 2 тона месо в Катар

OFFNews 18 ноември 2022 в 21:38 1640 0

Уругвай

Снимка Getty Images

Месото е на почит в Аржентина и Уругвай

Националните отбори на Аржентина и Уругвай носят по 900 килограма месо в Катар за световното първенство по футбол през 2022 година, пише ESPN.

И двете страни са сред най-големите потребители на месо в света. Асадо е популярно ястие в Аржентина и Уругвай. Приготвя се от парчета месо, изпържени на скара.

"Чай мате, асадо и футболът са свързани помежду си в Уругвай и са част от нашата култура. Искаме да предадем качеството на продукта, натурален и органичен, а Световното първенство е най-доброто време за това", каза Конрадо Фербер, президент на Националния институт за месо на Уругвай.

"Любимата ми храна е асадо, но това е нещо повече от храна. Създава атмосфера на съюз и сплотява колектива. Това е част от нашата култура, черта на аржентинския характер.

Точно по това време можем да си говорим, да се смеем, да се отпуснем и да си побъбрим... Не става дума непременно за месо, въпреки че го обичаме. Това означава да бъдеш част от група, която се създава чрез хранене и общуване", каза селекционерът на аржентинския национален отбор Лионел Скалони.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови