Тръст "Синя България" скочи срещу ръководството на клуба

OFFNews Последна промяна на 07 юни 2017 в 12:39 1245 1

Снимка Донислав Донев

Ръководството на тръст "Синя България" излезе с призив за смяна на надзорния съвет на Левски. В официалния сайт на организацията, която е миноритарен собственик в клуба, се появи съобщение, в което феновете искат незабавни промени в ръководните фактори на стадион "Георги Аспарухов".

Ето и съобщението:

Уважаеми левскари,

Тръст „Синя България“ настоява за смяна на надзорния съвет на ПФК „Левски“ АД. Причината е липсата на контрол над управителния съвет на ПФК „Левски“ АД и липсата на информация за финансовото състояние на клуба. За тази цел свикваме общо събрание на акционерите на ПФК „Левски“ АД.

Миналата седмица тръст „Синя България“ изпрати въпроси по тази тема на изпълнителния директор на ПФК „Левски“ АД. Поканихме и мажоритарния собственик на открита среща.

И от двете страни не получихме отговор. Клубът отказва да предостави актуална информация за финансовото си състояние на миноритарните акционери, въпреки нееднократните уверения от страна на мажоритарния собственик и изпълнителния директор за кооперативност и законовите им задължения. В Левски има над 1200 акционери. Чрез общото събрание те могат да получат информацията, на която имат право.

За никого не е тайна, че през последния сезон Левски постигна слаби спортни резултати. В тайна остават обаче финансовите. Опасяваме се, че там положението може да е още по-тежко.

УС на тръст „Синя България“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови