Тотнъм се сбогува със стил с "Уайт Харт Лейн" пред погледа на Бербатов

OFFNews 14 май 2017 в 19:57 2746 0

Тотнъм изигра последния си мач на легендарната арена "Уайт Харт Лейн", която приемаше мачовете на "шпорите" от 1899 година насам.

Головете за Тотнъм вкараха Виктор Уаняма с глава в 6-ата минута и Хари Кейн в 48-ата. За гостите точен беше Уейн Рууни. Тотнъм си гарантира второто място в крайното класиране с актив от 80 точки, докато Юнайтед остава шести - на седем точки от четвъртото място. "Червените дяволи" имат да изиграят още два мача в Премиър лийг, а приоритет им е спечелването на Лига Европа.

Бившият нападател на двата тима Димитър Бербатов изгледа на живо този двубой, като беше един от многото известни играчи, поканени от Тотнъм за този последен двубой на "Уайт Харт Лейн".

"Шпорите" ще играят от новия сезон на "Уембли", което ще донесе допълнителни приходи на клуба и ще го направи още по-конкурентноспособен на грандовете. В последния си двубой на стария стадион Тотнъм победи Манчестър Юнайтед с 2:1 и затвърди репутацията си на един от най-добрите домакини в Премиър лийг.

Отборът на мениджъра Маурисио Почетино е изпуснал само 4 точки на свой терен. Лондончани също така останаха непобедени у дома през целия сезон - нещо, което не са постигали от сезон 1964/65.

Останалите резултати: Кристъл Палас - Хъл Сити 4:0, Уест Хам - Ливърпул 0:4.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!