Колко всъщност е тежко да си фен на Тотнъм?

Донислав Донев 02 май 2017 в 13:59 3242 0

За първи път от 22 години насам Тотнъм ще завърши пред Арсенал. Много неща се промениха от тогава. Толкова много, че човек трудно може да осъзнае "кога мина това време".

Ето няколко шокиращи факта, които ще ви дадат представа колко дълго и тежко е било чакането от страна на феновете на "шпорите" за заветното класиране.

1. Жан Виденов е премиер

В началото на 1995 година парламентът гласува кабинета на Жан Виденов, който е съставен предимно от представители на БСП, но и със скромно участие на коалиционните партньори.

2. Кунг фу ударът на Кантона

Ерик Кантона се слави с буйния си нрав на терена и го показа. След като бута съперник в битка за топката, французинът вижда червения картон и поема към съблекалните. Преминавайки покрай трибуните обаче той дочува обидни реплики от фен и го напада с кунг-фу ритник, останал в историята.

3. Бил Клинтън президент на САЩ

Един от любимите президенти на американския народ по това време е в пика на своето управление.

4. България бие Германия с 3:2

Кой не помни знаменитата победа на футболните ни "лъвове" над Германия с 3:2 в европейска квалификация? През 1995 година германците повеждат с 2:0 пред 70 000 зрители на стадион "Васил Левски" - чрез Клинсман и Щрунц, но Стоичков намалява от дузпа малко преди почивката. 

Ицо успява да изравни в средата на второто полувреме от нова дузпа, а в 69-та минута Емил Костадинов отново бележи изключително ценен гол за крайното 3:2, което ни гарантира участие на еврофиналите в Англия.

5. Върхът в технологията - Нокия 2080

Технологиите постепенно се развиват, сред нас по това време на мода са мобифоните, но в световен мащаб през тази година излиза еволюционната Нокия 2080.

6. Деле Али не е роден

Талантът на Тотнъм дори не е бил дори бебе, когато тимът му завършва за последно пред съперника Арсенал. Атакуващият халф е роден на 11 април 1996 година.

7. Венгер едва започва кариерата си

Легендарният мениджър на Арсенал е неизвестен и се подвизава по това време в японския Нагоя Грампус. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови