ЦСКА-София сломи Берое и поглежда към второто място

OFFNews 25 февруари 2017 в 17:12 2290 0

Снимка cska.bg

ЦСКА-София постигна втора поредна победа през пролетта. След 2:0 в Каварна срещу Черно море, армейците подчиниха и Берое в Стара Загора в среща от 21-ия кръг на Първа лига. В герой на мача отново се превърна Руи Педро, който реализира победния гол в 87-та минута.

Срещата започна ударно за гостите от столицата. През първото полувреме армейците имаха над 70% владеене на топката и отправиха 7 удара в очертанията на вратата на домакините. Берое от своя страна трудно преминаваха центъра и така и не създадоха нито едно положение през Китанов, който след този мач вече има над 580 минути без допуснат гол.

Добре се представяше и колегата му от Берое Душан Пернич. През втората част ситуацията на терена не се промени особено и ЦСКА отново контролираше събитията, докато домакините продължиха да се бранят. Голове на Божидар Чорбаджийски в 54-тата минута и Фернандо Каранга в 78-та минута не бяха зачетени от съдията.

Треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев предприе серия от офанзивни смени и пусна на терена Кевин Кубемба и Кевин Меркадо. Именно еквадорецът имаше решаващ принос за трите точки.

В 87-та минута Рубен Пинто даде чудесен пас към Меркадо, който с глава върна топката към Руи Педро. Португалецът използва ситуацията и с кинжален удар матира Пернич и така донесе победата. До края ЦСКА не допусна опасности пред Китанов и стигна до нови три точки, с които се бетонира на третата позиция и вече гледа към второто място, което в момента заема Левски. ЦСКА-София има 41 точки, докато изпадналият в управленска криза съперник от Герена е с 44 и мач по-малко. Лидер е Лудогорец с 53 и също мач по-малко.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови