ЦСКА преподписва с Тиаго Родригес

OFFNews 01 август 2018 в 10:37 1659 0

Ръководството на ЦСКА ще започне преговори за нов договор с португалския халф Тиаго Родригес. Настоящият контракт наедин от основните футболисти на "Българска армия" е до юни 2019 година.

Това означава, че от януари той ще е свободен да преговаря с всеки клуб. За да избегне това и да не го изпусне без пари, ЦСКА ще му предложи нов договор. Идеята е настоящият контракт да бъде удължен поне до 2021 година, пише "Тема Спорт".

Тиаго дойде на “Армията” през лятото на 2017 година и парафира за 24 месеца. Той е бивш футболист на Порто, но не успява да се наложи в тима и е преотстъпван постепенно на Витория Гимараеш, Насионал Мадейра и Маритимо.

Португалецът бързо се утвърди в състава и в момента е един от основните изпълнители в схемата на Нестор Ел Маестро. През миналия сезон записа 9 гола и 15 асистенции в шампионата. Той вкара и на Рига в първия мач от квалификациите за Лига Европа.

В неделя пък се разписа и за успеха над Витоша. Така той има общо 11 попадение на сметката си с червения екип. Ръководството на ЦСКА държи на всяка цена да запази играча за по-дълъг период. 26-годишният халф обаче е желан от няколко клуба от родината му, където следят отблизо изявите.

Очаква се в близките дни “армейците” и Тиаго Родригес да седнат на масата за преговори. Предполага се, че двете страни ще успеят бързо да се разберат и контрактът на халфа ще бъде удължен.

През последната седмица нови договори с “червените” подписаха Кирил Десподов и Кристиан Малинов. Те се обвързаха с клуба до 2022 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови