В Португалия се радват на успехите на ЦСКА

OFFNews 31 юли 2018 в 10:06 1289 0

Победата на ЦСКА над Витоша (Бистрица) с 2:0 получи широк отзвук в Португалия. Причината е, че головете за “червените” вкараха местните играчи Тиаго Родригес и Рубен Пинто, които бяха и най-добрите на терена.

Спортният сайт zerozero.pt отбелязва, че на терена са били още Жоржиньо и Жанио Бикел, които също имат пръст за победата. Португалците се радват, че ЦСКА е еднолично на първо място в българската Първа лига след изиграването на два мача и ще продължат да следят изявите на сънародниците си по родните терени.

В същото време младата българска звезда на клуба Кирил Десподов, който пропусна мача с Витоша, даде любопитно интервю в тв ефира. В него той споделя за ролята на мегазвездата на родния футбол Христо Стоичков в кариерата му.

"Аз съм много благодарен, защото той повярва в мен и ме взе в първия отбор на Литекс, когато беше треньор там. Не му пукаше, че съм само на 15 години. Оттогава кариерата ми върви само нагоре. Този човек е много специален за мен, за последно се видяхме при отбелязването на 70-годишния юбилей на ЦСКА.

Футболът изисква много лишения. Хората казват, че не излизаме от дискотеките, трето-пето, но грешат. Да, нормално е понякога да отбележим някоя голяма победа, но и ние сме хора. Със сигурност няма да ме видите всеки ден по заведенията. Футболът направи така, че да имам такава психика, да вярвам в себе си.

На терена трябва да си арогантен, защото ако не си, другият срещу теб ще е арогантен. Никога не съм отказвал снимка или автограф на някого. Искам да изляза да играя в Европа. Сигурен съм, че когато настъпи моментът, и това ще се случи", казва Десподов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews