ЦСКА подписа за базите, взима ги за 10 години

OFFNews Последна промяна на 04 януари 2018 в 18:15 5715 1

Изпълнителните директори на ПФК ЦСКА-София ЕАД Трифон Попов и на „Сердика спортни имоти“ ЕАД Мариана Петрова подписаха договора за наем на ст. „Българска армия“ и спортно-тренировъчна база „Панчарево“.

На подписването на договора, което се състоя в „Музея на спорта“ в сградата на националния стадион, присъстваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев и легендите на ЦСКА, които са и част от ръководството на отбора - Димитър Пенев, Пламен Марков и Джони Велинов.

Договорът е за срок от 10 години, като при промяна на законодателството той може да бъде удължен. Според предложението на ПФК ЦСКА-София ЕАД месечната наемна цена за двата обекта ще бъде 62 000 лв. (без ДДС), а задължителната инвестиционна програма в размер на 1 100 000 лв. (без ДДС). Инвестиционната програма следва да се извърши за целия срок на договора.

Според условията на конкурса наемателят ще заплати авансово част от наемната цена на 4 равни вноски до края на 2020 г. Общата сума на авансовото плащане е 800 000 лв., като с нея ще бъде обезпечено заплащането на дължимата към момента към Столична община такса смет и данък сгради за двата имота.

За да гарантира изпълнението на задължителната инвестиционна програма, която е предложил при провеждането на конкурса за отдаване под наем, ПФК ЦСКА-София ЕАД ще представи банкова гаранция в размер на 10% от стойността на предвидените за съответната година инвестиции.

Гаранцията се подновява всяка година. Наемателят е длъжен извън наема да заплаща и всички разходи за ток, вода, данък сгради и такса ТБО на двата имота.

ПФК ЦСКА-София ЕАД има право да извършва допълнителни подобрения извън задължителната инвестиционна програма по двете спортни бази след съгласието на „Сердика спортни имоти“ ЕАД, като тези инвестиции ще бъдат приспадани от стойността на дължимия месечен наем, след като бъдат доказани.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5944

1

AnderXale

04.01 2018 в 19:51

Поредното доказателство, че в България цари тотално беззаконие. Първо, че това не е ЦСКА, а Литекс! Те сами го твърдят това и дори заявяват, че сменянето на името е чист маркетингов трик! Второ, държавата начело с тиквата и кралев открито ги подпомагат и крият договорите, за да не станат ясни на обществеността, размерите на далаверата, което си е чиста злоупотреба с власт и всички са затвора!