ЦСКА измести временно Лудогорец от първото място

OFFNews 27 май 2023 в 23:07 1707 0

ЦСКА

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Отборът на ЦСКА надигра пловдивчани

Отборът на ЦСКА победи Локомотив Пловдив с 1:0 и временно оглави класирането в Първа лига. "Червените" имат две точки повече от Лудогорец, който утре може да се върне начело при победа като гост на ФК ЦСКА 1948.

Капитанът Юрген Матай отбеляза единствения гол в мача и помогна на отбора да прекъсне негативната серия от четири шампионатни мача без победа у дома срещу Локомотив Пловдив. С победното попадение нидерландският защитник се реваншира за пропуснатата дузпа срещу този съперник в редовния сезон през март, когато двубоят на "Българска армия" завърши 1:1.

Съставът на Саша Илич започна по-агресивно и създаде няколко положения още в началото. В 7-а минута Амос Юга пусна успореден пас, но никой в червено не успя да нанесе завършващ удар. Лазар Туфегджич бе сред най-активните играчи на ЦСКА и опита няколко удара от дистанция, а при един от тях в 25-а минута вратарят Динко Хоркаш изби в корнер, след чието изпълнение падна и първия гол в мача. Тибо Вион центрира от ъгловия удар, Линдсет продължи с глава и капитанът Юрген Матай отблизо прати топката в мрежата.

През второто полувреме ЦСКА продължи да държи инициативата, но рядко стигаше до опасни ситуации за гол. В 70-а минута отново Туфегджич проби в наказателното поле, финтира защитник и стреля опасно, но топката се отби в левия страничен стълб.

В 73-а минута гостите от Пловдив имаха претенции за дузпа за задържане на Махмутович срещу Димитър Илиев, но реферът Станимир Тренчев прецени, че няма основание да отсъди 11-метров наказателен удар.

В последната минута на добавеното време влезлият като резерва Бисмарк Чарлс прати топката в мрежата на Локомотив, но попадението бе отменено заради засада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови