Задължиха Левски и ЦСКА да играят на "Васил Левски"

OFFNews 23 май 2023 в 19:48 1793 1

Левски - ЦСКА

Снимка Официален сайт на Левски

Дербитата ще се играят задължително на националния стадион

Изпълнителният комитет на БФС на свое заседание днес прие срещите между отборите на ПФК Левски и ПФК ЦСКА от Първа професионална лига и Купа България да се играят на националния стадион "Васил Левски", като опцията за използване на клубните съоръжения отпада по като вариант, тъй като ще бъде записано в Наредбата.

При двубои между отбори с големи фенски маси или при наличие на друго обективно обстоятелство, клубовете имат допълнителна възможност да играят на собствените си стадиони без гостуваща публика при подписан от двете ръководства и представен преди началото на сезона протокол. При договореност подобни мачове могат да се играят и на националния стадион "Васил Левски".

Гласувана бе и промяна, касаеща футболните клубове от Трета лига, според която клубовете могат да картотекират до 26 състезатели плюс неограничен брой футболисти, родени след 01.01.2002 г. и тренирани минимум 3 пълни сезона в системата на БФС. В системата на аматьорския футбол, включително и детско-юношеския футбол, правилото се въвежда с цел всеки треньор да обучава максимум 12 футболисти, във връзка с което всеки клуб е задължен да разполага с поне двама треньори на отбор, както и треньор на вратарите.

Във първенствата при децата във вариантите Футбол 5 и Футбол 7 клубовете могат да картотекират до 14 състезатели на отбор.

Разгледан бе и проект за категоризация на детско-юношеските школи към клубовете от всички нива в българския футбол със съответните изисквания. Проектът е изработен след неколкократни консултации с водещите детско-юношески школи у нас.

Членовете на ИК бяха запознати и с промените в Правилника за статута и трансферите на ФИФА, според които летният трансферен прозорец трябва да бъде не по-кратък от 10 седмици и не по-дълъг от 12, а зимният – не по-кратък от 4 седмици и не по-дълъг от 6.

Изпълнителният комитет прие годишния счетоводен отчет на БФС и "НФБ" ЕАД за 2022 г. и избра одитор на централата за 2023 г.

Членовете на ИК бяха запознати с проект на дейностите за отбелязване на 100-годишния юбилей на БФС и календара на предстоящите прояви, както и с промените в инфраструктурната програма на Съюза за периода 2023/2024 г. по програма FIFA Forward 3.0.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна