Стоичков си спомни за великия Кройф

OFFNews Последна промяна на 24 март 2017 в 15:10 1454 0

Българската легенда Христо Стоичков даде специално интервю пред испанските медии по повод една година от кончината на великия Йохан Кройф. Камата говори с искрено възхищение за човека, който му е помогнал за всичко във футбола и живота.

"Зная, че Йохан физически си е отишъл. Вътре в мен обаче още сме лице в лице. Надали ще се отдалечим. Зная, че е горе и ни наблюдава. Би бил много горд от много хора, надявам се и от мен. Той беше моят футболен баща. Беше мой приятел, треньор, баща. Беше голям човек, макар че понякога имахме караници, тъй като беше много силен характер. Чувствам го като баща за всичко, което е направил за мен.

Много хора говориха и пишеха без да знаят какво всъщност се случва. Има неща, които никога не станат ясни, защото са тайни, лични. Понякога беше много груб с мен ден след като съм вкарал два или три гола. В следващия мач не ме пускаше като титуляр.

В други случаи играех много добре, а той ме сменяше. Карах се с него, но с течение на времето разбирах, че това е стилът му на работа. Искаше винаги да съм съсредоточен на сто процента и затова ме сменяше. След години ми обясни и аз тогава го разбрах.

Той никога не казваше "аз". Премахна думата "аз" и от моя речник. Изтрих тази дума от главата си. Първо е отборът, семейството, съотборниците, треньорите и след това си ти. Научих го с времето. Ще запомня Кройф като роден победител. Искаше да печели всеки ден, всяка тренировка, всеки мач… Беше борец 24 часа в денонощието", сподели Христо Стоичков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови