Стоичков: Кройф ме спаси от комунистите в България

OFFNews Последна промяна на 14 март 2017 в 18:07 2455 3

Българската мегазвезда Христо Стоичков за пореден път изрази признанието и благодарността си към покойния холандец Йохан Кройф.

Повод за това стана излизането на поредния брой на списание "Паненка", който ще бъде посветен на легендарния Кройф. Представянето му ще бъде утре, 15 март, в Барселона.

"Кройф промени моя живот и живота на много футболисти. Измъкна ме от една затворена комунистическа страна като България и ме доведе в Каталуня, за да играя в Барса. Винаги ще си си спомням как работеше с мен. Отдели много следобеди, за да ми покаже как се случват нещата на терена.

Сега виждам, че успя да извлече всичко най-добро от мен, но в момента не го виждах. Един ден му казах, че не искам да играя повече с номер 8, защото това е номерът, който най-често сменя. Казах му, че искам да взема номер 3. Попитах го дали, ако взема неговия номер 14, отново ще ме сменя.

Неговата идея беше да ме мотивира. Йохан е баща и треньор. Той беше мой приятел. Пред отбора можеше да ми каже, че съм катастрофа, че няма да ме пусне да играя в следващия мач и също, че няма да разчита повече на мен.

И след това отивахме да ядем заедно. Убиваше ме пред всички, а когато бяхме само двамата ми казваше, че съм най-добър", каза Христо Стоичков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21762

2

spirit оригиналът

14.03 2017 в 22:29

Айде и тоз репресиран,някой дядо нямаш ли убит със снежни топки?Добър футболист ама много прост човек.