Славия пое курс към спасението след бой над Етър

OFFNews 10 май 2021 в 22:23 1649 0

Отборът на Славия победи с 3:0 като гост Етър в мач от 29-ия кръг в Първа лига и направи важна крачка към оцеляването си в елит. И трите гола паднаха след почивката, след като през първата част съперниците се изчакваха и не създадоха сериозни голови положения пред двете врати.

В 53-ата минута Ертан Томбак центрира в наказателното поле, няколко футболисти се разминаха с топката и тя достигна до Радослав Кирилов, който с удар под гредата откри резултата.

В 69-ата минута Емил Стоев центрира за Радослав Кирилов и крилото с красив удар от въздуха направи резултата 0:2.

В 81-ата минута шут на Радослав Кирилов удари страничния стълб, но при добавката Макрилос даде три гола аванс за столичани, които спокойно дочакаха края на двубоя.

В друг мач от кръга Ботев Враца победи с 1:0 у дома местния си съперник от Северозапада Монтана.

След точно един час игра Даниел Генов вкара победното попадение за врачани, които записаха трети успех над Монтана през сезона.

С успеха над Етър Славия излиза начело в плейофната група за оставане в елита и събира актив от 30 точки, на 2 пред втория Ботев (Враца). Етър пък все още няма победа след разделянето на отборите и остава на последната позиция с 22 точки. Над него се намира отборът на Монтана, който има с 2 точки повече.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови