Системата VAR помогна на Швеция да победи Южна Корея (видео)

OFFNews 18 юни 2018 в 16:56 5489 0

Швеция победи Южна Корея с 1:0 в двубой от Група F на световното първенство, игран на стадион "Нижни Новгород". Единственото попадение отбеляза Андреас Гранквист от дузпа. Решението за наказателния удар дойде след намесата на системата за видеоповторения (ВАР).

Срещата между двата тима не бе изпълнена с много футболни достойнства и предложи едва няколко опасни положения. В 20-ата минута Маркус Берг пропусна добро положение, като вратарят на Корея спаси удара му с крак.

28-ата минута корейският селекционер извърши принудителна смяна заради контузия на Джоо Хо Парк. В 52-ата минута бе единственото по-опасно положение за азиатците. Джа-Чеол стреля с глава, но в аут.

В 56-ата минута Ола Тойвонен стреля опасно с глава, но стражът изби. В 63-ата минута Клаесон бе съборен в наказателното поле на Южна Корея. Съдията потърси помощ от видеотехнологиите и даде дузпа за Швеция. Андреас Гранквист застана зад топката и отбеляза за 1:0.

Така Швеция има три точки в групата си, колкото и тимът на Мексико, който вчера сензационно победи световния шампион Германия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови