Сираков успокои, че Левски ще вземе лиценз

OFFNews 09 март 2023 в 13:22 1546 0

Левски

Снимка Официален сайт на Левски

Сираков е спокоен

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков разкри, че във вторник той ще даде пресконференция заедно с треньора Станимир Стоилов.

"Във вторник ще дадем пресконференция със Станимир Стоилов и още един член на Надзорния съвет на клуба - Петър Ганев. Тя е по желание на господин Стоилов и е да се изнесат данни за натрупването на дълговете на клуба през последните години. Тогава ще можете пак да дойдете с картечниците, а ние ще отговаряме", обърна се легендата на "сините" към репортерите на пресконференцията си днес.

Дълговете на футболен клуб Левски към Националната агенция за приходите е 11 800 000 лева към 1-ви март. Това съобщи финансистът Венцислав Димитров на пресконференция, на която бе редом до мажоритарния собственик на клуба Наско Сираков.

"По мои сметки дългът на клуба е 11,8 милиона лева към НАП към 1-ви март. Той става абсолютен приоритет за клуба. За съжаление, не може да се плати наведнъж, защото няма откъде да ни паднат 20 милиона лева. Споразумението, според което Левски е трябвало да плаща по 143 хиляди лева на НАП всеки месец, е изтекло", каза той.

"В последната година Левски изплати много дългове към клубове, футболисти и фирми, като големият губещ бе НАП. Това съм го казвал и в разговори с тях. Но без да погасим другите задължения, Левски нямаше да вземе лиценз и вече нямаше да го има. Направихме първата стъпка, като отворихме сметка, от която всичко до стотинка отива в НАП. За 10-12 дни са събрани 188 хиляди лева. Благодаря отново на нашите привърженици. Все още не съм прехвърлил 30% от акциите на клуба на Тити Папазов, но вече говорих с него и той на момента се съгласи 10% от тези акции да бъдат пуснати в продажба", каза Наско Сираков.

Мажоритарният собственик на клуба обяви, че има интерес към новата емисия от акции има както от физически лица, така и от юридически. Той се надява дългът на клуба и репутацията му да бъдат изчистени много по-бързо от срок от 2-3 години. От Левски имат и нови стъпки за погасяването на дълга, които ще бъдат обявени още до края на месеца.

"Няма никаква причина Левски да не вземе лиценз", обобщи Наско Сираков. Той обяви, че клубът няма да плати нито една стотинка на Васил Божков, след като бизнесменът не изисква изрично това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови