Синът на Гунди: За да изкореним расизма, първо трябва да си го признаем

OFFNews 16 октомври 2019 в 12:10 4010 0

Андрей Аспарухов, син на една от най-големите легенди на българския футбол Георги Аспарухов - Гунди, осъди остро случилото се на националния стадион "Васил Левски" по време на евроквалификацията с Англия.

Двубоят беше на два пъти прекъсван за расистки скандирания от част от публиката, а грозните сцени обиколиха световните медии и доведоха до опозоряването на страната ни. Английските медии бяха особено остри в реакцията си, което пък от своя страна предизвика справедлив гняв у нас.

Според сина на Гунди обаче по-правилно е да осъдим тези прояви, вместо да скачаме като опарени и да сочим с пръст как са се държали английските фенове у нас.

"Най-страшното не е, че някои се опитаха да прекратят мача по идиотски начин, по-страшно е, че вместо да скочим и осъдим тези прояви на расизъм, голяма част от коментарите са за това колко дрогирани и пияни били англичаните в София, къде пикаели и чупели, расизмът идвал оттам.

Да, всичко това е сигурно е вярно и затова има органи, занимаващи се с контрол на гостуващите фенове, но как това ни оневинява за расистките прояви? Те се борят срещу него, ние си приказваме, че при нас нямало.

Нямало ли? Ами отворете някоя от фен страниците след мач и ще ви стане лошо.

Нека не си завираме главите в пясъка. Проблем има и всички го знаят. За да го изкореним, първо трябва да го признаем.

Англичаните трябваше да минат през "Хейзел" и петгодишно наказание, за да оправят проблема с футболното хулиганство, дано ние се осъзнаем навреме и не стигаме дотам", написа Аспарухов в социалните мрежи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews